lav brugt til nyt babytøj

lav brugt til nyt babytøj

- MOR MOR, hvad gemmer der sig i dit klædeskab?

Lav brugt til nyt babytøj. Denne gamle Diesel trøje lå i skabet og jeg anede ikke, hvad jeg skulle stille op med den.

Skulle den smides ud, eller skulle den laves om til baby. Forsøget var det værd. Der kom en lille trøje til baby ud af den gamle trøje, som jeg aldrig havde brugt.Lav brugt til nyt babytøj.

lav brugt til nyt babytøj

Her er resultatet:lav brugt til nyt babytøj

Fremgangsmåde: Mønstret blev lagt på oppe ved halsudskæringen på den voksne trøje. Jeg brugte de oprindelige ærmeafslutninger på voksentrøjen og klippede af højere oppe. Jeg bevarede forkanten og dele af halsudskæringen af den voksne trøje og klippede ribben af forneden. Jeg pillede trykknapperne af og satte en lynlås ind istedet for.
Den øverste kant, er syet fast i hånden. Den nederste rib er holdt til hele vejen rundt, så trøjen strammes til forneden. Så blev den gamle trøje til en ny varm uldtrøje til baby. Lynlåsen var alt for lang, så den har jeg kortet af og bukket ind under den kant, jeg har syet til i hånden. Jeg har siden syet en elastik tråd i halsudskæringen, for at formindske vidden af halsudskæringen. Dette fremgår ikke af billedet. God fornøjelse med at lave babytrøjer ud af dine egne gamle eller din mands trøjer.

En gammel trøje blev til gamacher og bomber jakke til baby

gamacher-af-gammel-trøjeEn lang gammel trøje blev til gamacher og bomber jakke til baby.

Gamachemønster henter du gratis her 

Læg mønstret over sidesømmen på trøjen. sådan at trøjens sidesøm går midt gennem gamachemønsteret. Du bevarer herved, den nederste kant på trøjen, som afslutning på gamache benene, - det bliver rigtig pænt. Du har syet dem på ingen tid og det eneste du skal bruge er elastik til maven. Kun et ombuk og de er færdige. Se resultatet:

bukseben-2 gamacher-af-gammel-trøje-til-baby

Her er bomber jakken. Den har jeg ikke lagt mønster op på. Den er syet efter trøjemønster med raglan ærmer og foeret med reststof. Der er ingen synlige syninger i jakken. Hele jakken er vendt gennem et hul i ærmet. En gammel trøje kan bruges til mange ting:

bomberjakke-af-gammel-trøje-til-baby bomberjakke-af-gammel-trøje-til-baby-2sådan lægges ærmer på striktrøjer til baby

Sådan lægges ærmer på striktrøjer: læg dem helt oppe ved påsyningssømmen på den voksne trøje, for at få plads nok.

En gammel T-shirt kjole blev til en ny T- shirt kjole til baby

kjole-med-ærmer-til-baby-af-gammel-t-shirt-kjolerødkjolemønster til baby kjole str. 86 med flæse

Hent mønster på kjolen her. Den er lavet i størrelse 86

Sådan gør du: Brug så meget af den oprindelige kjole, som du overhovedet kan.

Læg ærmekanten til babys kjole, helt ned til ærmekanten på den voksne T-shirt kjole. Derved bevarer du så meget af de oprindelige sømme som overhovedet muligt. Du kan lave en kjole til baby på under 15 minutter.

læg mønster til fold på den voksne kjoles forside og se om du kan bevare den oprindelige halsudskæring. Gør det samme på ryggen af den voksne kjole. Runder det for meget eller for lidt. Kan du flytte mønstret til det passer og så lave en søm midt bag på babykjolen. Mål ud til flæsen ca. en halv gang bredere en kjolemønstrets bredde. Du måler flæsen op fra nederste kant på din voksne T-shirt kjole og gør den så bred, som du synes passer til din baby. eller så lang du synes kjolen skal være. Sy en rynketråd i og pas den til over sidesømmen på babys kjoles sidesøm. Du behøver ikke sy sidesøm i din flæse, der bruger du sidesømmen fra din voksne kjole og rynker til, så den passer til babys kjoles vidde.

Hvis det hele passer, skal du kun sy skuldersøm og ærmesøm og sidesøm i babys kjole and you are good to go.

Passer det ikke, må du klippe en belægning, der passer til halsudskæringen og sy den på. Du kan indtegne den på mønsteret og tegne den af, og så klippe den ud i stofresterne fra kjolen. Sy den på ret mod ret og vend den ind i kjolens vrangside. Pres med strygejern og sy 1 til 2 stikninger fra retten hele vejen rundt i halsudskæringen.

IMG_3305 IMG_3301 IMG_3300 flæsen-på-baby-kjolen-af-gammel-tshirt-kjole

Fra brugt til nyt babytøj

Denne lille sommer kjole er syet efter samme mønster og den er syet ud fra en gammel T-shirt. Jeg kunne bruge hele forkanten med knaplukning og ærmegab. Kun ryggen, måtte jeg give en midtersøm. Den er lagt op med usynlig oplægning på maskine. Det tog 15 minutter at klippe og sy denne lille bomuldkjole til baby.

HENT MØNSTER HER

IMG_3312