Om os

Håndarbejde

Håndværk nedarvet i generationer

Det er mormor der er hovedkræfterne bag Noa´s Garderobe DIY BABY By Zoffi design

Mormor har lært at sy af sin mor og mormor har gået i hjemmesyet flot tøj som hendes mor har syet, da hun var lille.

Mormor startede selv med at sy og strikke da hun var syv år.

Første større strikke projekt, var en skøjte trøje strikket i pladegarn, det garn der knækker hele tiden, fordi hendes kusine havde fået sådan en flot strikket trøje af sin mor. Men mormor havde ikke råd til det dyre uldgarn for sine lommepenge, men fandt noget billigere pladegarn, som trøjen så blev strikket i.

Skolens håndarbejdslærer var noget måbende, da mormor der var 10 år gammel fortalte, at den havde hun da selv strikket. Det blev der vist ikke rigtig troet på, men hendes mor fortalte så, at dette skam var sandt.

Da mormor voksede op, så var der ikke så mange penge til nyt tøj. Så mormor syede alt sit tøj selv og det var ikke småting, der blev kreeret.

Mormor havde også en drøm om, at blive designer, men det blev ikke til noget, for hun troede ikke nok på sig selv til at skulle konkurrerer med alle de andre. Albuerne var ikke spidse nok. Så mormor blev lærer med håndarbejde som bachelor.

Mormor har syet til sig selv, da hun var ung. Se et lille udvalg her:

Da mormor fødte min mor, så blev meget af min mors tøj også syet af mormor. og mormor brugte hendes og fars aflagte tøj til at lave nyt og smart til mor. Så smart, at flere af tingene blev nuppet af andre i vuggestuen og børnehaven. Det var ikke så godt, men godt at man synes mor var så smart, så man ville gøre sig til tyv for hendes smarte tøj.

Mormor syr til min mor, da hun var lille Se et lille udvalg her:

PS. Læg mærke til, at min mor har Kappa og Ball bukser på. Det kunne man ikke få til børn, da min mor var lille. Min mormor har taget sine og morfars trøjer og brugt ærmerne og vendt vrangen ud på ribkanterne, så min mor kunne få de smarteste hotteste bukser på den tid til børn. Vi fortæller om det under tips og tricks til babytøj og tilbehør. Hvordan man kan gøre gammelt tøj til nyt babytøj.

Nu er jeg så kommet til verden og jeg hedder Noa og er så heldig at have to der syr, strikker og hækler til mig. Mormor må høre efter hvad mor siger, at de unge mødre vil have. Det er mor der bestemmer, hvilke stoffer og farver og materialer jeg skal have tøj i. Mormor må så godt få lov at sy det meste. Men hun har jo også mere tid end mor. For mor skal jo også passe mig.

Men Ihhh altså. Mor får mange kommentarer rundt omkring på hvor fin og smart jeg er og hvor mor dog har købt alle de ting jeg har på og de fine puder jeg sidder i, når jeg er i min barnevogn. Jo jeg er en rigtig smart, lækker og unik baby. Og når jeg blir stor, så skal jeg også være kreativ ligesom min mor og mormor.

Min mor kan også sy og hun laver en masse andre ting også til mig, som at indrette kreative børnehjørner og hyggekroge, der udfordrer min nysgerrighed. Min mor laver også uroer og andre ting, der kan få mig til at glemme, at jeg ikke vil sove. Og udover at sy, så laver min mor også smykker.

Så ja vi er flere generationer af nedarvet kreativitet og gør det selv mødre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *